HistorieDe oorsprong van Davids Machines & Speciaal Constructies B.V. ligt al meer dan 60 jaar terug

1960

Dhr. L.G. Davids startte een tuindersbedrijf aan de Broekkant in Budel.

Door de jaren heen werd het machinepark uitgebreid en ging hij loonwerk doen voor agrariërs in de omgeving.

1966

Het toenmalige loonbedrijf Davids verhuisd naar de huidige locatie aan de Nieuwedijk 59 te Budel waarbij later nog een BP tankstation gerund werd.

Het machinepark werd door het bedrijf zelf gerepareerd en onderhouden waarbij ook metaalconstructie-werkzaamheden verricht werden. Er werden machines omgebouwd en nieuw ontwikkeld zoals een triltandwoeler waarvoor Dhr. L.G. Davids het patentrecht verwierf.

Door de economische en agrarische ontwikkelingen raakte het loonwerk op de achtergrond.

1986

Dhr. H.M.M.E. Davids (zoon van Dhr. L.G. Davids) kwam het bedrijf versterken. Hij had zijn technische opleidingen voltooid en enkele jaren ervaring opgedaan onder andere op de F16-afdeling van de DAF.

Het tankstation werd beëindigd en metaalconstructie-werk werd de hoofdmoot.

2016

DHR. L.P.J. Davids komt in dienst van Davids Machines. Na verschillende jaren vakantie & weekendwerk komt hij fulltime in dienst en zal naast werk de opleiding Werktuigbouwkunde volgen welke hij in 2020/2021 zal voltooien.

2020

L.P.J. Davids geslaagd voor de avondopleiding Werktuigbouwkunde aan de Fontys Hogeschool Eindhoven. Hij gaat een deel van de dagelijkse leiding op zich nemen en wordt het aanspreekpunt voor offertes en werkvoorbereiding.

Inmiddels is vof Davids uitgegroeid naar Davids Machines & Speciaal Constructies B.V.Een metaalbedrijf met gemiddeld 10 personeelsleden

Het bedrijf beperkt zich niet tot een bepaalde branche maar maakt alles wat de markt vraagt.

Al jaren is het bedrijf een leerbedrijf in het kader van de beroepsbegeleidende leerweg voor metaaltechnische beroepen in samenwerking met de Stichting Opleiding Metaal en de Regionale Opleidings Centra.